wypożyczalnia naczyń kraków

Z perspektywy klienta

Czego może oczekiwać klient, idąc do restauracji? Niby wszyscy o tym wiemy.
Ale wiemy też, że zbyt wiele knajp nie trzyma odpowiednich standardów. A Sanepid wcale nas nie ochroni. Wiadomo, że wszystkich nie można zadowolić.

Myślę jednak, że większość konsumentów ma podobne oczekiwania.

Wydają się takie oczywiste - chcemy żeby potrawy były ze świeżych składników, chcemy żeby były przygotowane z zachowaniem zasad higieny, w czystej kuchni, na czystych talerzach.
Chcemy żeby kelner był sympatyczny i pomocny.
I nie chcemy czekać na swoje danie pół dnia.

To takie oczywiste.

To takie podstawowe.
A tymczasem...

Serwuje się nam mrożonki.

Cholera wie, jak długo trzymane w zamrażalniku.
Ba - bywa, że serwuje się makaron ugotowany kilka dni wcześniej! Wolimy się nie zastanawiać, jaki jest stan restauracyjnej kuchni.
Wystarczy tego, co pokazują "Kuchenne rewolucje".

Kelner bywa opryskliwy, i obsługuje nas "z wielką łaską".

Co cóż...
Chyba każdy został kiedyś w ten sposób potraktowany.

A rachunek potrafi powalić na kolana.

Niestety, nie brakuje restauratorów, którzy myślą, że zarobią - mówiąc wprost - na oszukiwaniu klientów.

To nie jest fair, i to nie działa.

A bywa, że ryzykujemy więcej niż trochę pieniędzy.
Bywa, że ryzykujemy zdrowiem.
A to już poważna sprawa.

Bo to trzeba mieć czas i pieniądze

Zdrowe jedzenie często wydaje się drogie.
Ale to nie jest prawda, tylko wygodna wymówka. Porównajcie sobie ceny świeżych owoców i warzyw i ceny mięsa z gotowymi produktami do odgrzania.
Gotowce są nie tylko niezdrowe, ale też droższe.

Że niby nie masz czasu gotować? Makaron wcale nie jest kaloryczny, a przygotowanie spaghetti z sosem pomidorowym (wcale nie ze słoika!) zajmie ci 15 minut.

Serio.

Zrobienie kanapki na lunch to też nie jest fizyka kwantowa.

Tylko unikaj kiepskich wędlin i podrób sera.

Świetny jest polski twaróg, do tego warzywa i plasterek dobrej szynki.

Nie trzeba wielkich umiejętności kulinarnych, dużej ilości wolnego czasu, ani wybitnie zasobnego portfela.

Wystarczy chcieć.

Zastosowanie teflonu

wypożyczalnia naczyń kraków
Zastosowanie teflonu: materiały, przedmioty i powłoki przedmiotów oraz elementy urządzeń pracujące w wysokich temperaturach i w kontakcie z agresywnymi środkami chemicznymi (aparatura chemiczna, naczynia kuchenne, ubrania strażackie (np.
chemiczne ubrania gazoszczelne, CUG) itp.) powłoki i materiały hydrofobowe (np.
tkanina Gore-Tex) składnik smarów materiały, elementy urządzeń i powłoki poślizgowe (np.
pocisków do broni ręcznej) materiały uszczelniające (nici, taśmy) implanty, kolczyki itp.

elementy mające stały kontakt z tkankami Teflon jest do blachy przyczepiony mechanicznie, na zasadzie retencji.

Przed nałożeniem teflonu patelnia jest piaskowana aby uzyskać mikrochropowatą powierzchnię, a następnie natryskuje się cienką warstwę wstępną tworzywa, tzw.
primer, i spieka go z patelnią, dzięki czemu teflon wypełnia wszystkie nierówności, łącząc się stabilnie z podłożem.
Na tak przygotowaną powierzchnię nanosi się właściwą warstwę roboczą teflonu i stapia z primerem Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Poli(tetrafluoroetylen).